Stappenplan marketingvideo

Marketingvideo’s

Wist je dat iemand die jouw marketingvideo kijkt gemiddeld 95% van je boodschap meekrijgt? Dat terwijl een lezer van een tekstuele reclameboodschap over de linie slechts 10% van de boodschap tot zich neemt. En ruim 8 op de 10 activiteiten op internet zullen in 2021 video-gerelateerd zijn. Wie dergelijke cijfers ziet, weet waarom bedrijven steeds meer gaan investeren in videomarketing.

Sociale media
Zendtijd op televisie inkopen is een stuk prijziger dan op Facebook, Instagram, Youtube of LinkedIn. En dan laten we de effectiviteit nog buiten beschouwing. Maar sociale media hebben het voor ieder bedrijf, ongeacht de grootte, mogelijk gemaakt om reclame te maken.

Verloop van de campagne
Dus je wil een marketingvideo. Dan kunnen we direct aan de slag gaan! Allereerst is het van belang om de doelstelling in kaart te brengen. Wat wil je bereiken? En wie wil je bereiken? Aan de eerste fase koppelen we dan ook veelal een doelgroepanalyse.

Facebook (still) rules them all…
De doelstelling koppelen we ook aan het medium. Ondanks dat diverse schandalen Facebook de afgelopen tijd meer gehaat dan geliefd maakt, blijft Facebook hét platform voor promotionele activiteiten. Maar waarom per se een Facebookcampagne implementeren wanneer jouw doelgroep zich meer begeeft op Youtube? Zonde van de investering. Dus we gaan zoeken naar het geschikte platform voor jouw campagne.

Stappenplan marketingvideo
Hierboven ziet u een schema van de werkwijze van Weijsmedia

Wat krijgt u bij Weijsmedia?
Een klant van Weijsmedia krijgt video’s in alle gevraagde resoluties aangeleverd. In de onderstaande video ziet een voorbeeld van campagne die op Facebook en Instagram is gebruikt. Opdrachtgever Crossfit Naarden wilde graag op beide sociale mediakanalen gaan promoten en kreeg video’s aangeleverd voor de mobiele telefoon en desktop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *